Bereidingswijze
Neem het gesneden brood of sandwichbrood en verwijder de randen met een scherp mes. Snijd de
mozzarella in plakjes, niet te dun (elk maximaal 1 cm), en leg ze op de sneetjes brood, zorg ervoor dat
ze niet uit de randen steken. Bedek elk sneetje met de resterende sneetjes brood en oefen druk uit.
Snijd deze sandwiches van brood en mozzarella diagonaal, zodat u van elk twee kleine driehoekjes
krijgt. Doe wat bloem in een schaal en klop de 3 eieren los in een kom met de melk, zout en
versgemalen peper.
Rol de driehoekjes eerst door de bloem, let erop dat ze de zijkanten bedekken, en dan rijkelijk door
de eieren; deze procedure zorgt voor een afdichting die voorkomt dat de mozzarella lekt tijdens het
frituren. Herhaal deze handeling totdat u klaar bent met de ingrediënten.
Begin tegelijkertijd met het verhitten van de olie in een koekenpan (of zet de friteuse aan) en
dompel, zodra deze kokend heet is, de tosti’s in de koekenpan tot ze aan beide kanten lichtgeel
kleuren.
Ingrediënten voor 4 personen
- Sneetjes brood
- 33 eieren
- 100ml melk
- Meel
- Snufje zout
- Olijfolie
- 400 gram Buffelmozzarella
- Peper