Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom het eekhoorntjesbrood, het knoflook, de
peterselie, de spekjes en de olijfolie. Voeg zout en peper toe. Fruit het champignonmengsel
gedurende 3 minuten in een bakpan. Laat uitlekken. Zet apart. - Verdeel het deeg met het bakpapier over een boot- of ovaalvormige schaal. Prik met een
vork gaatjes in de taartbodem en besprenkel met enkele druppels pikante olijfolie. Verdeel
het champignonmengsel over de taartbodem. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak gedurende 20
minuten in de oven. - Snij het ‘schuitje’ in porties en verdeel over de borden.
Ingrediënten voor 6 personen
- 300 g eekhoorntjesbrood, schoongemaakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el platte peterselie
- 50 g spekjes
- 1 el olijfolie
- 1 rol bladerdeeg
- 1 scheutje pikante olijfolie
- 40 g Gruyère AOP, geraspt
- zout, peper